Noe ala mangolassi

Idag måtte jeg lage mangolassi, eller noe ala det siden storegull hadde fått med seg at de drakk det
på kaptein sabeltann...



Ingredienser:

  • 2stk modne mango
  • 2dlappelsinjuice
  • 2dlyoghurt naturell eller kefir/kulturmelk

Lages som smoothie, veldig enkelt og knall godt!

 

Q:
Har du smakt mangolassi?


Oppskrift - Smørkrem

Fikk spørsmål om jeg kunne lage ett "baking for dummies" innlegg om "det der" som jeg har hatt
på toppen av muffinsene jeg har laget.

Smørkrem
Smørkrem brukes til å dekorere figurkaker osv., forskjellen på smørkrem og icing er at icing stivner.
Derfor brukes icing ofte til å dekorere blomster, border, bryllupskaker, osv.

Ingredienser
- 100 g margarin
- 300 g siktet melis
- 1 1/2 ts vaniljesukker
- 3 ss melk eller annen væske

Dette gjør du:
- Pisk temperert margarin (evnt. 50g meierismør istedenfor margarin)
og melis til det er jevnt blandet. (Smøret må være temperert for å få rett konsistens.)
- Tilsett væsken litt etter litt. Pisk til kremen er lett, luftig og smidig og god å jobbe med.

For å få annen smak på kremen kan du gjerne bytte ut melken med kokosmelk, saft,
fløte, juice osv.
Du kan og tilsette farge, for å få den fargen krem du ønsker.
Tilsetter du flytende farge, må du holde igjen like mye væske som du tilsetter farge.
Hvis ikke blir kremen for tynn.

Så når kremen er ferdig tar du en slik en "fancy ting" også kalt sprøytepose,
- Sprøyteposen skal være 90 grader, rett ned mot underlaget.
Begynn sprøytingen på kanten og jobb deg rundt og innover på muffinsen.
Når du kommer til senter, stopper du å trykke, og trekker sprøyteposen vekk.

- Lag en ny spiral med krem litt innenfor den første.

- Da er muffinsen klar til å dekoreres med kakestrøssel, eller annen pynt.



Q:
Hva synes du om innlegget?
Vil dere ha mer "oppskrifter" og slikt på bloggen?


hits